top of page

Πιτυρίδα τέλος!

Έγινε ενημέρωση: 22 Αυγ 2022


Τι είναι πιτυρίδα;

Είναι οι ώμοι σας σαν χιονισμένο τοπίο; Οι λευκές νιφάδες που βλέπετε - και δεν εννοούμε το χιόνι - οφείλονται στην πιτυρίδα, μια δερματική πάθηση που επηρεάζει το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας. Αυτές οι ενοχλητικές νιφάδες είναι στην πραγματικότητα παλιά δερματικά κύτταρα που αποβάλλονται με εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό. Κανονικά, ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής αποβάλλει την εξωτερική στοιβάδα του μία φορά το μήνα, δημιουργώντας γρήγορα νέα κύτταρα προς αντικατάσταση. Όταν το τριχωτό της κεφαλής υπερλειτουργεί, παράγει πλεονάζον νεκρό δέρμα, γνωστό ως πιτυρίδα.



Τι προκαλεί την πιτυρίδα;

Ξηρότητα του τριχωτού της κεφαλής

Έχετε ξηρότητα στο τριχωτό της κεφαλής σας; Ίσως αντιμετωπίζετε μία από τις κύριες αιτίες εμφάνισης πιτυρίδας. Το τριχωτό της κεφαλής είναι δέρμα και όπως αυτό εμφανίζει δερματικές νιφάδες, όταν ξηραίνει, το ίδιο συμβαίνει και στο τριχωτό της κεφαλής με τη μορφή της πιτυρίδας. Ίσως παρατηρήσατε ότι οι νιφάδες της πιτυρίδας είναι μικρότερες και λιγότερο λιπαρές - παρατηρήστε προσεκτικά την επόμενη φορά την μπλούζα σας.


Μύκητας του τριχωτού της κεφαλής

Μύκητας; Μην αηδιάζετε αμέσως - ο Malassezia, ένας ζυμομύκητας του τριχωτού της κεφαλής, εμφανίζεται ακόμη και σε υγιή τριχωτά της κεφαλής. Μόνο όταν ο προστατευτικός φραγμός του τριχωτού της κεφαλής αποδυναμώνεται, οι ερεθιστικές ουσίες που παράγονται από τον Malassezia διεισδύουν μέσα του, προκαλώντας φλεγμονή και οδηγώντας στην εμφάνιση της πιτυρίδας.


Οδηγός καταπολέμησης της πιτυρίδας με στυλ για άνδρες.

Βρείτε το κατάλληλο σαμπουάν

Μην χρησιμοποιείτε το σαμπουάν της κοπέλας ή της μαμάς σας για ευκολία - στην πραγματικότητα, το ανδρικό τριχωτό της κεφαλής είναι έως και 60% πιο λιπαρό απ' το γυναικείο και πιο επιρρεπές στην εμφάνιση πιτυρίδας. Αντιθέτως, βρείτε ένα προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση της υπερβολικής συσσώρευσης σμήγματος στο ανδρικό τριχωτό της κεφαλής.


Πλύνετε με σωστό τρόπο

Με το σωστό σαμπουάν στο χέρι, έχετε βρει τον σίγουρο τρόπο για να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα. Σωστά? Όχι ακόμα. Το επόμενο βήμα: Κοιτάξτε ξανά τον τρόπο που πλένετε τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας. Ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να είναι χαλαρωτικό, αλλά το ζεστό νερό μπορεί να στεγνώσει το τριχωτό της κεφαλής σας και να αφήσει τα μαλλιά σας σε φθορά και σπάσιμο. Προσπαθήστε να πλένεστε με χλιαρό νερό αντ' αυτού και αποφύγετε το ξύσιμο ή το τρίψιμο του τριχωτού της κεφαλής σας κατά το λούσιμο, καθώς αυτό μπορεί επίσης να βλάψει το δέρμα και να προκαλέσει ερεθισμό ή μόλυνση. Κάντε μασάζ και αφρό με σαμπουάν μασάζ στις ρίζες, όπου θρέφει καλύτερα τα μαλλιά.


Λιγότερο styling

Κουάφ, φουσκωτά, ίσια - αυτά τα χτενίσματα μπορεί να είναι ωραία, αλλά απαιτούν τη χρήση πολλών προϊόντων styling. Η απόλυτη απαγόρευσή τους μπορεί να υπονομεύσει το στυλ σας, αλλά υπάρχουν τρόποι να τα χρησιμοποιείτε χωρίς να φοβάστε την εμφάνιση πιτυρίδας. Αν χρησιμοποιείτε συχνά προϊόντα styling, κάνετε βαθύ καθαρισμό στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας για την αφαίρεση ρύπων, λιπαρότητας και υπολειμμάτων, που φράζουν τους πόρους και προκαλούν πιτυρίδα.



Τα καλύτερα φαγητά για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας.


Φρέσκα Φρούτα

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα... και τα άσχημα μαλλιά. Τα φρέσκα φρούτα περιέχουν βιταμίνες που θρέφουν το τριχωτό της κεφαλής σας. Τα εσπεριδοειδή περιέχουν, επιπλέον, βιταμίνη C που προστατεύει και ενυδατώνει τα μαλλιά. Μια μερίδα φρούτα καθημερινά διατηρεί υγιή το τριχωτό της κεφαλής και μαλλιά σας.



Μανιτάρια

Ο ευπροσάρμοστος μύκητας είναι ένα συστατικό στο οποίο δεν αντιστέκονται ούτε οι πιο ορκισμένοι κρεατοφάγοι. Ποιος θα μπορούσε να γνωρίζει ότι υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα, όταν συνδυαστεί με αιθέρια μεταλλικά στοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και ο χαλκός. Μ' αυτόν τον τρόπο, το τριχωτό της κεφαλής λαμβάνει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για υγιή και όμορφα μαλλιά.



Πράσινα Λαχανικά

Όλοι γνωρίζουμε τη θρεπτική αξία των πράσινων φυλλωδών λαχανικών. Πηγή βιταμινών A και C, αυτά τα λαχανικά κάνουν θαύματα για το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας. Με μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο και φυτικές ίνες, το σπανάκι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο θρεπτικά συστατικά συμβάλλουν στην παραγωγή μιας φυσιολογικής ποσότητας στίγματος για την καταπολέμηση της ξηρότητας και των νιφάδων.



Κόκκινο κρέας

Οι κρεατοφάγοι μπορούν να χαίρονται, γιατί το άπαχο κόκκινο κρέας είναι από τις καλύτερες τροφές για τα μαλλιά. Περιέχει σίδηρο, που συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τα μαλλιά σας. Ένα ωραίο κομμάτι μπριζόλας προσφέρει κάτι παραπάνω από ωραία γεύση -κάθε μπουκιά εξασφαλίζει υγιές τριχωτό της κεφαλής και δυνατά μαλλιά.



Οι Los Barberos προτείνουν τα εξής προϊόντα για την καταπολέμηση της πιτυρίδας:





























Πηγή: clearhaircare.com

23 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page