top of page

Άντρας & Άρωμα


Το άρωμα, αποδεδειγμένα, ολοκληρώνει ιδανικά μια εμφάνιση και συμβάλλει στην γοητεία και στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησής μας. Παρ’ όλα αυτά, οι άντρες εξακολουθούν να είναι διστακτικοί απέναντί του, ενώ οι γυναίκες στηρίζουν με πάθος αυτή την τόσο ιδιαίτερη βιομηχανία. Μάλιστα, τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι το 80% των αντρών δεν χρησιμοποιεί συστηματικά άρωμα ή κολόνια. Οι περισσότεροι που έχουν εντάξει το άρωμα στην ζωή τους ή έχουν πίσω τους έναν πατέρα που τους μύησε στον κόσμο αυτό ή βρίσκονται με μια γυναίκα που φροντίζει για την ανανέωσή του.

Ο κύριος λόγος που οι άντρες δεν δείχνουν προτίμηση στα αρώματα είναι ότι δεν έχουν αρκετές γνώσεις γι’ αυτά και φοβούνται την υπερβολική χρήση τους. Τρέμουν μήπως κάνουν λάθος εφαρμογή και μυρίζουν από μακριά. Λογικό. Οι άντρες απεχθάνονται και τις υπερβολές και τα λάθη. Προτιμούν να κινούνται σε γνώριμα νερά. Γι’ αυτό και εμείς αποφασίσαμε να διαλευκάνουμε το τοπίο των αρωμάτων, να σας βοηθήσουμε να τα επιλέγετε με ακρίβεια και να σας δείξουμε πώς θα το φοράτε σωστά έτσι ώστε να απολαμβάνετε μόνο τα πλεονεκτήματά τους.

Τι είναι τα αρώματα;

Τα αρώματα είναι εμπνευσμένες συνθέσεις από πρώτες ύλες που προέρχονται από φυσικές ή συνθετικές πηγές. Ουσιαστικά είναι αρωματικά έλαια που ενώνονται με κάποιον διαλύτη, συνήθως αλκοόλ, δημιουργώντας ένα οσφρητικό αποτέλεσμα που έχει την ιδιότητα να μυρίζει διαφορετικά πάνω σε κάθε δέρμα. Αυτό, πρέπει να το έχετε πάντα κατά νου. Μπορεί να μυρίσετε ένα άρωμα σε έναν φίλο σας και να μην σας αρέσει καθόλου, και πάνω στο δικό σας δέρμα να αναδίδεται με εντελώς διαφορετικό τρόπο και να σας ενθουσιάσει. Γι΄ αυτό πρέπει, πάντα, να επιλέγετε το άρωμα μετά από δοκιμή πάνω σας. Οι γυναίκες έλκονται από τα αρώματα

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά ένα άρωμα μπορεί να σας κάνει πιο ελκυστικό στα μάτια μιας γυναίκας. Οι γυναίκες έχουν πιο ευαίσθητες μύτες από τους άντρες. Οι άντρες από την άλλη έχουν ως δυνατή αίσθηση την όραση και ανταποκρίνονται καλύτερα στα οπτικά ερεθίσματα. Οι γυναίκες, όμως, δεν έχουν μόνο δυνατές μύτες αλλά, παράλληλα, μια όσφρηση που είναι δημιουργημένη έτσι ώστε να αναγνωρίζει αμέσως τις αντρικές ορμόνες, γνωστές ως φερομόνες. Τα αρώματα που απευθύνονται στους άντρες είναι ενισχυμένα με φερομόνες, για να μπορούν να δημιουργούν μια ιδιαίτερη οσφρητική εμπειρία στο άλλο φύλο. Δεν είναι λοιπόν καθόλου συμπτωματικό που οι γυναίκες έλκονται από τα αρώματα. Μια μύτη μπορεί να αναγνωρίσει ένα τρισεκατομμύριο μοναδικές οσμές, ενώ τα μάτια μπορούν να ανιχνεύσουν μόλις επτά χιλιάδες, διαφορετικά χρώματα. Επιπλέον, και για να μην το περιορίσουμε στην ερωτική έλξη που μπορείτε να πετύχετε φορώντας ένα άρωμα, η όσφρηση είναι η πιο δυνατή απ’ όλες τις αισθήσεις. Για να καταλάβετε, θα σας πούμε ότι μια μύτη μπορεί να αναγνωρίσει ένα τρισεκατομμύριο μοναδικές οσμές, ενώ τα μάτια μπορούν να ανιχνεύσουν μόλις επτά χιλιάδες, διαφορετικά χρώματα. Επίσης, η όσφρηση είναι συνδεδεμένη με το συναισθηματικό μέρος του εγκεφάλου, γι’ αυτό και δημιουργεί πιο έντονες αναμνήσεις. Είναι, βέβαιο, ότι ακόμα και αν κάποιος ξεχάσει την μορφή σας, πολύ δύσκολα θα ξεχάσει το άρωμά σας. Με λίγα λόγια, με ένα άρωμα μπορείτε να γίνετε αξέχαστος. Μια μύτη μπορεί να αναγνωρίσει ένα τρισεκατομμύριο μοναδικές οσμές, ενώ τα μάτια μπορούν να ανιχνεύσουν μόλις επτά χιλιάδες, διαφορετικά χρώματα.

Ο κύκλος ζωής του κάθε αρώματος χωρίζεται σε τρία μέρη

• Νότες κορυφής: τις αντιλαμβάνεστε με τον πρώτο ψεκασμό. Είναι συνήθως απαλές νότες λουλουδιών ή φρούτων και διαρκούν πάνω στο δέρμα από δεκαπέντε λεπτά έως δύο ώρες. • Νότες βάσης: περιλαμβάνουν πιο έντονα αρώματα από λουλούδια με πιο χαρακτηριστική οσμή, μπαχάρια ή ακόμα και υλικά σαν το γρασίδι. Αποτελούν την καρδιά του αρώματος, αναδίδονται μετά τις νότες κορυφής και διαρκούν από τρεις μέχρι πέντε ώρες. • Νότες βάσης που διαρκούν από πέντε μέχρι δέκα ώρες: καθορίζουν σημαντικά το άρωμα και περιλαμβάνουν συστατικά όπως το σανταλόξυλο, το vetiver, τον καπνό ή το musk, που είναι ακόμα πιο μεστά, έντονα και χαρακτηριστικά.


Πηγή: fgparfumerie.gr

18 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page